Main EntryMain Entry
East CourtyardEast Courtyard
CafeCafe
Student LoungeStudent Lounge
Main StairMain Stair
Main Reading RoomMain Reading Room
Roof TerraceRoof Terrace
University of California Berkeley Berkeley Law - South Addition
  • Honor Award, SCUP/AIA-CAE
Main EntryEast CourtyardCafeStudent LoungeMain StairMain Reading RoomRoof Terrace
Project Details Back
University of California Berkeley Berkeley Law - South Addition
Berkeley, CA
  • Honor Award, SCUP/AIA-CAE
  • Honor Award, AIA East Bay Design
  • Notable Award, IIDA NC Honor
  • Honor Award, Library Journal Top 5 Landmark Libraries
  • Merit Award, ENR California
  • Honor Award, SARA Awards
Initially intended to increase capacity for the Law Library collection, the Berkeley Law project evolved into a major, phased, adaptive reuse and addition that addressed numerous deficiencies in the existing complex. The first major renovation project consolidated 12,000-square-feet of student groups and various law journal spaces into one unifying area the lower west level and converted the former student space into greatly needed new faculty offices. The new South Addition houses highly efficient library stack space and a combination of reading rooms, seminar spaces, computer labs, library staff offices, and collection services in two light-filled underground levels. Large skylights and open stairways serve as an inviting environment in the above-grade level, complete with a large classroom flanked by a cafe for interactive study and social gathering. A second level roof-deck garden above the addition provides plenty of outdoor seating with a connection to the main reading room and a footbridge to the Steinhart Courtyard. The new addition is designed to achieve LEED® Gold certification.  
Close