Historic ExteriorHistoric Exterior
Central Courtyard and AtriumCentral Courtyard and Atrium
AuditoriumAuditorium
Reading Area and StairReading Area and Stair
University of California Berkeley Valley Life Sciences Building Addition & Renovation
Historic ExteriorCentral Courtyard and AtriumAuditoriumReading Area and Stair
Project Details Back
University of California Berkeley Valley Life Sciences Building Addition & Renovation
Berkeley, CA

RATCLIFF provided full architectural services to functionally re-design the largest single building on the UC Berkeley campus. The design solution opened up the center of the building with a three-story circular stair and a new skylit atrium lobby. In addition, an infilled courtyard provides space for public gatherings. With a construction cost of over $55 million, the scope involved new construction of interior spaces totaling 340,000 s.f., and the addition of 60,000 s.f. for an expanded Biosciences Library.
The exterior of the building was retained and historically preserved to maintain the structure’s landmark status.

Close