< Back to Projects

/ De La Salle High School Academic Resource Center

As part of a phased, 20-year master plan produced by Ratcliff to support the school’s changing program and need for future expansion, this phase of work focused on the renovation and repurposing of two classroom buildings.

The school’s older science classrooms located in Building 400 were re-purposed into a new Academic Resource Center that provides for tutoring and support services during and after school hours. The flexible design provides for different types of learning environments for both individual and group work. Glass partitions separate the classrooms and small meeting rooms for easy supervision and also allow for changing the size of the classrooms depending on need. The design team focused on flexibility, ease of classroom/lab configuration, daylighting, ventilation and wellness as a critical part of the design.

LOCATION

Concord, CA

SIZE

4,000 SF

METHOD

  • Guaranteed Maximum Price

SERVICES

  • Architecture
  • Interior Design
  • Planning
  • Programming
  • Renovation