< Back to Projects

/ De La Salle High School Visual Arts and Computer Lab

As part of a phased, 20-year master plan produced by Ratcliff to support the school’s changing program and need for future expansion, this phase of work focused on the renovation and repurposing of two classroom buildings.

Building 300, an existing two-story classroom building, was renovated to provide for updated math, art and computer labs. The purpose was to connect these updated spaces to the new adjacent STREAM building in order to enhance the overall science, technology, robotics, engineering, arts and math programs. The spaces are now linked via a new bridge and corridor through Building 300. New exterior doors were added between the lower level art classrooms and the STREAM outdoor quad to provide direct access into the updated building. The design team focused on flexibility, ease of classroom/lab configuration, daylighting, ventilation and wellness as a critical part of the design.

LOCATION

Concord, CA

SIZE

9,185 SF

METHOD

  • Guaranteed Maximum Price

SERVICES

  • Architecture
  • Interior Design
  • Planning
  • Programming
  • Renovation